Ferrari SP3: beperkte reeks van… 1 exemplaar

2018_ferrari_sp3jc-achter

Ferrari heeft nog maar eens een unieke auto gebouwd op speciale bestelling van een gefortuneerde klant. De SP3JC is gemaakt volgens de wensen van verzamelaar John Collins op basis van de F12tdf.

Ferrari Special Projects, de dochteronderneming van Ferrari die unieke auto’s in zeer beperkte oplage bouwt voor gefortuneerde klanten, heeft zijn derde model in 3 maand tijd onthuld: de SP3JC. Na de SP1 en SP2, die telkens in meerdere exemplaren worden gemaakt, is deze SP3 een pièce unique in opdracht van verzamelaar John Collins – vandaar de toevoeging ‘JC’ aan zijn naam. Collins en Ferrari besloten 3,5 jaar geleden om deze auto te gaan maken en zijn er uiteindelijk twee jaar mee bezig geweest.

Driekleur

De SP3JC is grotendeels wit (“Bianco Italia”), maar zijn neus is blauw (“Azzurro Met”) en heeft een geel accent (“Giallo Modena”). Een groot deel van de auto – vooral dan de achterkant, waar we nog niet helemaal zeker van zijn of we hem mooi vinden – is uniek, maar aan de deuren zie je nog dat de donorauto een F12tdf is geweest. Geen 812 Superfast? Neen, die was 3,5 jaar geleden nog niet op de markt. Maar de V12 is wel 780 pk sterk en sleurt de roadster van 0 naar 100 km/u in 2,9 seconden. En net zoals de vorige Corvette ZR1 – waar hij trouwens wel een beetje van weg heeft – zijn in de motorkap vooraan vensters aangebracht waar je de V12 kan zien liggen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yannick 14:47
afbeelding van Yannick

mega cool dat je zo rijk bent dat je dit kan verwezenlijken maar ik vind het niets geworden. Samenraapsel van "oh ja dit en oh ja dat" en dan krijg je dit... uiteraard mogen ze hem altijd geven maar ik bedoel... het is lelijk

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws