Mercedes-AMG GT krijgt (nog maar eens) een extra versie

2018_amg_gt_r_pro_boven_achter

De Mercedes-AMG GT bestaat in drie koetswerkversies en is er met talloze motorvarianten, maar toch wordt er nog eentje toegevoegd: de AMG GT R PRO, die zich net zoals zijn naam in drukletters onderscheidt door zijn schreeuwerige uitstraling.

De AMG GT R PRO is een radicaal op circuitgebruik gerichte versie van de AMG GT Coupé. Hij gebruikt dezelfde motor als de GT R (585 pk) en krijgt dezelfde vaste kofferspoiler, maar is duidelijk te onderscheiden door een gigantische frontsplitter, extra koelribben boven de voorwielen, bredere heupen en gaten in de achterbumper net achter de wielen. Ook de Kermitgroene streep op de flank, het dak en de spoiler zijn weinig subtiele hints naar het karakter van deze auto, net zoals de pittige diffuser en Lambo-achtige centrale uitlaat. Naar het voorbeeld van een Porsche 911 GT3 is de GT R PRO ontwikkeld voor circuitgebruik maar is hij toch nog straatlegaal, ondanks een rolkooi in het interieur.

Update voor alle GT’s

Daarnaast introduceert AMG met deze GT R PRO een paar updates voor het hele GT-gamma. Hertekende ledkoplampen zijn voortaan standaard en de middenconsole in het interieur is hertekend, want de ronde knoppen daar zijn vervangen door vierkante exemplaren. Misschien om het verschil te maken met de nieuwe Aston Martin V8 Vantage, die de ‘oude’ knoppen van de GT gebruikt in zijn interieur…

Auteur: Auteur: Bert Troubleyn
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws