Performance Solutions Mosquito is Tsjechische supercar

performance solutions mosquito

Als Skoda geen supercar wil bouwen om de Tsjechische eer te verdedigen, dan doet Performance Solutions het wel. Hun inzending, de Mosquito, koppelt 600 pk aan een leeggewicht van 974 kg. Of er ooit 18 klanten zullen worden gevonden voor de gelimiteerde supercar, dat is een ander verhaal.

Supercarbouwers, soms verschijnen ze als paddenstoelen uit de grond maar nog vaker zijn ze verdwenen voor ze volgroeid zijn. Niet dat we willen zeggen dat het Tsjechische Performance Solutions op zo'n toekomst afstevent, we gunnen ze het namelijk van harte, maar we vragen ons af of deze Mosquito genoeg is om klanten wereldwijd te overtuigen.

oldschool

De cijfers zitten alvast goed. Dankzij een leeggewicht van 974 kg, een atmosferische V8 die 600 pk en 650 Nm koppel weet op te wekken en een sprint naar de honderd van 2,9 seconden. Alleen springt hij erdoor niet uit de band. Want merken zoals Lambo, Ferrari en zelfs Porsche weten zulke cijfers te presenteren. Met een hoop meer comfort voor de passagiers.

performance solutions mosquito

Deze Mosquito is namelijk hardcore in elke vezel van zijn lijf. Een Lotus Elise die in de toverketel is gevallen. Het probleem is echter dat er momenteel nog geen prijskaartje vast hangt aan deze Tsjech. pre-orderen kan je alvast wel, zelfs met Bitcoins. 18 stuks zal Performance Solutions er van bouwen. Om de "exclusiviteit te kunnen bewaren". Benieuwd of we hier ooit nog iets van gaan horen. Tegen 2021 zou de Mosquito - vernoemd naar een Brits gevechtsvliegtuig uit W.O.II - naar de eerste klanten moeten zoemen.

performance solutions mosquito

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

vaa-en-fiscale-aftrekbaarheid-berekenen

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws