Mercedes verlengt X-Klasse voor Nederland (2019)

mercedes x klasse xl 2019

Mercedes Nederland biedt binnenkort een versie van de X-Klasse pick-up aan met een zowat 30 centimeter langere laadbak. Daardoor valt de verlengde X lokaal onder gunstige fiscale regels. Al kan je ook als Belg aan gaan kloppen voor de ombouw.

De pick-upmarkt is, in analogie met de SUV-markt, een steeds groeiende markt in Europa. Tot op zo'n punt dat zelfs Mercedes een versie aanbiedt, de X-Klasse. In Nederland besloot Mercedes haar X-Klasse optioneel te laten verlengen, zodat hij in aanmerking komt voor vrijstelling op Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen (BPM). Daarvoor gaat Mercedes NL in zee met Veth Automotive, een ombouwspecialist in Arnhem.

Die verlengen de wielbasis van de X-Klasse met 9 centimeter en hangen in één klap zo'n 30 extra centimeters aan de laadbak. Daardoor groeit de lengte van die bak van 1,72 meter naar 2,06 meter. Voor de ombouw rekent Veth Automotive 6.995 euro aan exclusief BTW. Een fors bedrag voor wat extra centimeters maar als je weet dat de in België 37.000 euro kostende X-Klasse in Nederland dankzij die BPM zijn prijs ziet stijgen naar 84.000 euro... dan merk je dat dit wel eens een lucratieve beslissing kan zijn van Mercedes Nederland.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Gerri 06:37
afbeelding van Gerri

En toch blijft het ne Renault maar dan overprijst

Koen2990 22:48
afbeelding van Koen2990

Een Nissan Gerri...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws