Tweewielers blijven aan populariteit winnen

motorfiets verkoop belgie

In de eerste drie maanden van dit jaar werden er 10% meer gemotoriseerde tweewielers ingeschreven dan in de eerste drie maanden van 2018. Waardoor motorfiets en scooter aan populariteit blijft winnen in België. Deel van de mobiliteitsoplossing, de tweewieler?

De sector van motorfietsen wrijft al geruime tijd in haar handjes, want de motor en scooter blijft aan populariteit winnen bij de Belgen. Zo sloot de sector 2018 nog af met een groei van 11 procent. In het eerst kwartaal van 2019 werden er dan weer 10% meer gemotoriseerde tweewielers verkocht tegenover dezelfde periode in 2018. Waardoor er geen stop op de groei lijkt te komen.

Alsnog kleine volumes

Procentueel sterke cijfers maar de verkoop blijft bescheiden als je gaat vergelijken met de autosector. In de eerste drie maanden van 2019 werden er 6.862 nieuwe motoren, scooters en trikes ingeschreven. Kijken we naar de autosector, dan gaat het daar over maar liefst 155.866 nieuwe inschrijvingen voor het eerste kwartaal.

motorfiets verkoop belgie

Toch wordt de motorfiets steeds vaker gezien als een mobiliteitsoplossing voor het drukke verkeer. Het is dan ook geen verrassing dat zowat 55% van alle nieuwe inschrijvingen plaats vindt in dichtbevolkte gebieden. Zo blijft Brussel (samen met Vlaams- en Waals Brabant) goed voor 24,3 procent van de totale nieuwe inschrijvingen. De top 3 motormerken zijn BMW, Honda en Yamaha.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws