Ford Mustang 4de jaar op rij meest verkochte sportwagen ter wereld

ford_mustang_verkoop

Net zoals de jaren voordien was de Ford Mustang ook in 2018 de meest verkochte sportwagen ter wereld. Al hangt er een donker wolkje boven die prestatie... want steeds minder Mustangs vinden hun weg naar de VS.

De best verkopende tweedeurscoupé? Nee, niet de BMW 4 Reeks of Audi A5, wel de Ford Mustang. Een auto die sinds zijn wereldwijde lancering in 2015 die prijs al vier jaar op een rij naar zich toe mag trekken. Want ook in 2018 vloog de ponycar van Ford gretig over de toonbank. In cijfers? Maar liefst 113.066 stuks wist Ford vorig jaar wereldwijd te verkopen. Om je een idee te geven; dat is zowat een vijfde van de totale autoverkoop in België!

Toch is het niet allemaal zonneschijn en regenbogen voor de Mustang, want steeds minder klanten vinden in de VS hun weg naar de Mustang. Ging het in 2015 nog over 122.349 exemplaren puur op Amerikaanse bodem, dan is de Amerikaanse verkoop in 2018 teruggezakt naar 75.842 exemplaren. Het slechtste cijfer voor de Mustang in een dik decennium in de VS. Gelukkig vangt de rest van de wereld die klap wat op. Waardoor Ford in 2015 een slimme stap nam om global te gaan met de nieuwe generatie Mustang.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws