Google steekt Android Auto in nieuw jasje

android auto 2019

Steeds meer autochauffeurs vinden hun weg naar Apple CarPlay en Google's Android Auto om hun info-noden te vervullen. Google heeft nu aangekondigd dat het deze zomer met een update van haar Android Auto komt.

"Welk automerk nu het beste navigatiesysteem heeft?" Het is een vraag die ons vaak wordt gesteld. Alleen is het beste navigatiesysteem anno 2019 niet meer van een automerk, wel van een app-ontwikkelaar. Denk maar aan Waze, Google Maps of Apple Maps. Applicaties die je naar je infotainmentsysteem kan sturen via Android Auto en Apple CarPlay.

Oog voor groot

Google, die beloven deze zomer te komen met een serieuze upgrade voor Android Auto. Geen dag te vroeg, want het huidige systeem is wat aan het verouderen qua interface. Zeker op de grote joekels van tablets die je tegenwoordig in moderne auto's krijgt. Google belooft een betere ondersteuning voor grotere schermen (lees: scherper beeld) en voorziet plaats om extra info te tonen op die grote schermen.

Ongeacht de dimensies van het scherm krijgt het gehele systeem een designupgrade met een versimpelde bediening. Klein domper op de feestvreugde; Google heeft tot op de dag van vandaag Android Auto niet officieel beschikbaar gesteld voor België en Nederland. Waardoor je de software nog steeds via een omweg op je mobiel moet krijgen. Knullig natuurlijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws