Moet BMW deze M3 Touring bouwen?

bmw m3 touring render 2019

Concurrenten Audi en Mercedes zien geen graten in het bouwen van hyperperformante stationwagens. Kijk maar naar de RS 4 en de C 63 AMG. Bij BMW haalde een M3 stationwagen echter nog nooit het productiestadium. Zal het deze generatie wel van dat zijn?

De BMW M3 Touring, het is een auto waar jaarlijks menig kaarsje voor wordt gebrand. Want BMW-fans wachten al jaren op de snelle station. BMW heeft echter buiten de M5 Touring nooit een M-stationwagen op de markt gebracht. Waardoor de Duitsers die elke week een nieuw autosegment bedenken, opvallend terughoudend zijn voor die M3 Touring.

Sprankeltje hoop

Met de komst van de nieuwe generatie 3 Reeks Touring is er echter weer een sprankeltje hoop. Want het is niet ondenkbaar zijn dat BMW eindelijk een M3 Touring op de markt zal brengen. Zo liet het merk eerder al weten dat de kosten voor de ontwikkeling minimaal zouden zijn, gezien er wel een M3 Sedan is.

Daarnaast wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe M3 net zoals groter broer M5 vierwielaangedreven. Klanten van snelle stations vragen vaak naar die vierwielaandrijving, waardoor BMW klanten kan gaan ronselen in een grotere vijver. Aksyonov Nikita ging alvast aan het werk om de M3 Touring digitaal vorm te geven. En nu is het wachten op de beslissing van de Duitsers.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws