Autonome bus raakt voetganger in Oostenrijk

navija sas wenen

Een zelfrijdend compact busje van het Franse Navya heeft in Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, een voetgangster aangereden. De lokale autoriteiten onderzoeken samen met de ingenieurs wat er mis is gegaan.

Steeds meer autonome wagens duiken op in ons straatbeeld. Niet enkel in Brussel toert autonoom gerief rond, ook in Wenen (Oostenrijk) wordt een autonoom busje ingezet. Die Navya SAS ging donderdag in de fout en raakte de knie van een 30-jarige vrouw aan een snelheid van 12 km/u.

Een storm in een glas water zou je kunnen zeggen, want met een snelheid van 12 km/u is de schade beperkt. Alleen wordt er van autonome voertuigen verwacht dat ze feilloos zijn, zelfs in hun leerfase. De uitbater van het openbaar vervoer in Wenen besloot alvast haar twee autonome busjes aan de ketting te leggen tot de oorzaak van deze digitale fout is gevonden.

Samen met Siemens en het Oostenrijkse instituut voor Technologie begon Wenen op 6 juni met het testen van twee Navya SAS-busjes voor personenvervoer in de stad. Hoewel autonoom, zit er in beide voertuigen een chauffeur aan boord om in te grijpen indien nodig. Al was dat bij dit ongeluk dus niet het geval.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws