Volvo zal geen verbrandingsmotoren meer ontwikkelen... maar eigenlijk wel

Volvo Geely engine motor

Het Zweedse Volvo zit in een tweestrijd. Enerzijds heeft het merk het helemaal gehad met de verbrandingsmotor, anderzijds weet het goed genoeg dat het de komende jaren nog nood zal hebben aan benzinemotoren. Volvo heeft dan ook besloten zelf geen motoren meer te ontwikkelen... maar wel een extern bedrijf op te richten voor de ontwikkeling. Hetzelfde, maar toch helemaal anders.

Volvo zal samen met moederbedrijf Geely een nieuwe onderneming oprichten die instaat voor de ontwikkeling en assemblage van verbrandingsmotoren. Op die manier laat Volvo weten dat het officieel niet meer zal werken aan een nieuwe generatie verbrandingsmotoren. Alleen dat het dat wel natuurlijk, gewoonweg onder een andere naam.

Schaalvoordeel

Het is te zeggen; Geely, met Volvo, Proton, Lynk&Co en Lotus in handen, beseft natuurlijk dat de vraag naar verbrandingsmotoren de komende jaren zal dalen. Zo gelooft Volvo dat het tegen 2025 maar liefst 100% van haar auto's zal verkopen met stekker. 50% daarvan zijn puur elektrische modellen, de andere 50% hybrides. Wat is op zo'n moment de meest logische beslissing? Werken aan een schaalvoordeel natuurlijk!

Volvo Geely engine motor

Het nieuwe bedrijf zal namelijk instaan voor de ontwikkeling van motoren voor de gehele groep. Niets nieuw natuurlijk, want ook de Volkswagen Groep doet dit al jaren. In totaal gaat het over maar liefst 8.000 medewerkers die zullen worden ondergebracht in het nog naamloze bedrijf.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Mathieu 12:30
afbeelding van Mathieu

En zo kan je, als de wagens met verbrandingsmotoren verlieslatend worden, en het bedrijf(je) dus overbodig wordt, mooi de boeken toe doen en met het eigen bedrijf verder gaan.

Myriam 09:39
afbeelding van Myriam

Geen verbrandingsmotors meer? En wat met vrachtwagens? Gaan die ook elektrisch? Welke batterijen (die bij voorkeur NIET in brand vliegen) gaan die moeten mee nemen ten koste van hun laadvermogen? En mensen met caravan’s? Elke 100 Km stoppen om bij te laden? Ik hoop met mijn Volvo nog heeeel lang te rijden (diesel)

andre123 13:58
afbeelding van andre123

er is maar 1 antwoord
de techniek staat niet stil,wat nu (nog) niet mogelijk is is dat binnen enkele jaren wel.
vergelijk u volvo van tegenwoordig maar eens met een volvo diesel van 20 j geleden.......
moesten ze die niet hebben doorontwikkeld reed je nog altijd met een trage ,lawaaierige ,stinkende traktor rond.
je kan nog lang rondrijden met uw diesel,alleen de vraag
1 waar?
2 tegen welke kostprijs

Adriaan 14:48
afbeelding van Adriaan

Waterstofgas...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws