Dyson trekt stekker uit autoproject

Dyson EV elektrische auto

In 2016 kwam het nieuws naar boven dat stofzuigerproducent Dyson werkte aan een elektrische auto. Die plannen lijken amper 3 jaar later in de koelkast gezet. Want volgens de fabrikant is de elektrische auto die ze ontwikkelden niet profitabel te maken.

Het is alweer tien jaar geleden (2008) dat het gerucht de ronde deed dat Dyson-CEO James Dyson droomde van een elektrische auto onder zijn merknaam. In 2016 werd het nieuws officieel en in 2017 werd er zelfs een productiesite gekozen. Het avontuur komt in 2019 echter ten einde. Niet omdat de afdeling die instond voor de creatie, Dyson Automotive, niet in staat was om een EV te creëren. Wel omdat Dyson er geen winstgevende zaak van kon maken.

Auto is klaar

Het bedrijf laat weten dat het een geweldige auto heeft ontwikkeld (uiteraard) maar dat 'ie op geen enkele manier profitabel valt te maken. Anders gezegd; het stofzuigerbedrijf heeft ergens een elektrisch auto in de catacomben staan maar die zou zo duur uitvallen dat niemand 'm zou kopen.

Maar liefst 2.8 miljard euro werden er de laatste jaren geïnvesteerd in het project. Dyson had dan ook grote plannen, uitgevoerd door maar liefst 400 werknemers, met een gehele familie van elektrische auto's als apotheose. Al mocht het dus niet zijn. Dyson laat evenwel weten verder te gaan met de ontwikkeling van solid state-batterijen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws