Maximumsnelheid op Duitse autobahn tijdelijk weer van de bahn

Duitsland autobahn maximumsnelheid

Nee, de maximumsnelheid op onbegrensde Duitse snelwegen komt niet op 130 km/u te liggen. Het Duitse parlement stemde het voorstel met een stevige meerderheid weg.

De Duitse partij Die Grünen legde het wetsvoorstel op tafel. Volgens de partij zou een maximumsnelheid niet alleen beter zijn voor het milieu wegens minder CO2-uitstoot, maar ook voor de verkeersveiligheid. Volgens een onderzoek van de Duitse overheid zou een algemene maximumsnelheid op de snelwegen slechts een beperkte daling in de totale CO2-uitstoot van Duitsland opleveren.

Het voorstel werd met 498 tegenstemmen weggestemd, 126 parlementsleden stemden voor. In Duitsland komt staat de onbeperkte maximumsnelheid op een deel van de snelwegen regelmatig ter discussie.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Adriaan 16:15
afbeelding van Adriaan

Laatste rit in duitsland, van Munchen naar Brussel, van de 800km zal ik met geluk 50 km tegen 200 km/uur kunnen rijden hebben. De rest was of zwaar verkeer tot ronduit stilstaande file, ongelukken, snelheidsvetragingen voor steden/bruggen/werken. En dat allemaal in combinatie met oost europese bestelwagens/vrachtwagens die niets liever doen dan voor u schieten en duitsers die uit principe voor u willen rijden, maar eenmaal ze voor u geraken vertragen. Nee, de charme van de duitse autobahn is er voor mij al lang af. Dan rij ik veel liever in oostenrijk waar ze veel minder nerveus zitten te plakken en mogen ze van mij gerust in duitsland een snelheidslimiet invoegen.

CMATT 09:35
afbeelding van CMATT

Niet akkoord. Vergeleken met de chaotische Belgische toestand waar iedereen maar doet wat hij/zij wil, is rijden op de Deutsche Autobahn nog steeds een verademing. Toegegeven, rond steden zoals Keulen mag het dan ietwat frustrerend zijn, als je daarbuiten voluit kan gaan, worden de regels door de meesten nog steeds gerespecteerd. Deutsche höfligkeit is iets wat ik hier in België nog steeds heel hard mis.

Uw reactie