Wacht, wat?! Nissan test 304 pk sterke Leaf

Nissan Leaf dual motor Nismo

De dagen van de klassieke hothatch zijn geteld, dat voel je in je kleinste teen. Want elektrificatie zal een steeds belangrijkere rol gaan spelen in autoland. Dat dit allesbehalve slecht hoeft te zijn toont Nissan. Want het Japanse merk test momenteel een Leaf met twee elektromotoren. Goed voor 304 pk!

Het zit er aan te komen, of je het nu wil of niet. Wat juist? De eerste elektrische hothatch. Volkswagen plant het zonder twijfel met haar ID.3 en ook Renault wil stiekem met de Zoe. Nissan lijkt ook een uitgelezen kandidaat, want momenteel brengt het al een 214 pk sterke Leaf aan de man. Zwier op die Leaf e+ nog een extra elektromotor op de achteras en je hebt een potentiële pretraket.

304 pk!

Dat moeten ze ook bij Nissan denken, want het Japanse merk geeft te kennen dat ze volop aan het testen zijn met een Leaf met twee elektromotoren. Vierwielaandrijving, 304 pk en 680 Nm koppel zijn het gezonde gevolg daarvan. Volgens Nissan levert deze set-up een hoge responsiviteit en onaardse vlotte acceleraties. Exacte cijfers geeft Nissan evenwel niet mee. Al geven we graag mee dat de huidige Leaf e+ met 214 pk het klusje naar de 100 km/u al klaart in net geen 7 seconden.

Nissan Leaf dual motor Nismo

Nissan's testmodel is zonder twijfel een serieus stuk sneller. Al is het maar door de verdere aanpassingen. Zo spoort het testexemplaar breder dankzij 17-duims lichtgewicht velgen van Volk Racing die de bandenmaat doen stijgen naar 215/55 vooraan en 235/50 achteraan. Daarnaast werd ook het onderstel aangepast en zit de Leaf een stukje lager. Kom Nissan, noem dit gewoon de Nismo Leaf en wees de pionier van de hothatch-ev...

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Adriaan 14:08
afbeelding van Adriaan

"2155/55 vooraan" of daar ligt een voorband op van 2 meter breed, of er is ergens een typfout in geslopen. Stiekem hoop ik op het eerste :p

Yvesw 15:51
afbeelding van Yvesw

Excuses! Te veel grip is ook niet goed natuurlijk... ;-)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws