Vaste parkeerplaats in Hongkong? Dat is dan een miljoen dollar graag

Duurste parkeerplaats Hongkong

Een parkeerplaats in Hongkong die recent van eigenaar wisselde, is de duurste parkeerplaats ter wereld. Voor de plek van 12,5 vierkante meter werd maar liefst 7,6 miljoen Hongkongse dollar neergelegd, zo’n 969.000 Amerikaanse dollar of 874.000 euro.

De parkeerplaats bevindt zich in The Center, een 73 verdiepingen tellend kantoorgebouw dat het duurste commerciële gebouw ooit verkocht is. Het gebouw deed dienst als decor in de Batmanfilm The Dark Knight uit 2007 en telt 402 parkeerplaatsen verspreid over drie kelderverdiepingen. De gemiddelde prijs van een parkeerplaats in het gebouw bedraagt vandaag 6 miljoen Hongkongse dollar.

Parkeerplaatsen zijn in Hongkong een gegeerd statussymbool en investeringsobject. De prijzen van parkeerplaatsen liggen er al zo’n tien jaar boven de woningprijzen, en worden hoog gehouden door zakenmensen van het Chinese vasteland. Een parkeerplaats kost in Hongkong nu drie keer meer dan een woning, en dat terwijl de huizenmarkt in Hongkong al de duurste ter wereld is. De verkoop van de parkeerplaats illustreert de kloof tussen arm en rijk in de stadstaat: een op vijf inwoners van Hongkong leeft onder de armoedegrens.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws