Tesla en Porsche plassen om ter verst, deel 2

Tesla Model S Performance vs Porsche Taycan Turbo S

De saga tussen de Tesla Model S en Porsche Taycan krijgt een nieuw hoofdstuk. Een dragrace van Top Gear zette Elon Musk zodanig op zijn paard dat hij prompt 50 pk extra voorziet voor de Model S.

Eerder schopte een Duits magazine Musk al tegen de schenen door naar verluidt een oudere versie van de Tesla Model S het te laten opnemen tegen de nieuwe Porsche Taycan. De Model S moest daardoor [het onderspit delven](Eerder schopte een Duits magazine Musk al tegen de schenen door naar verluidt een oudere versie van de Tesla Model S het te laten opnemen tegen de nieuwe Porsche Taycan. De Model S moest daardoor het onderspit delven, waarna Musk zijn zinnen had gezet op de rondetijd van de Taycan op de Nürburgring. ), waarna Musk zijn zinnen had gezet op de rondetijd van de Taycan op de Nürburgring.

Recent zetten ook de Britten van Top Gear de nieuwe Porsche Taycan tegen de Model S Performance. Opnieuw klopte de Duitser de Amerikaan nipt in de sprint, al kwam er massaal commentaar dat Top Gear het spel niet eerlijk speelde. Het had de Model S immers in de batterijsparende “Range Mode” gezet die het vermogen beperkt, terwijl het voor de Taycan wel de launch mode gebruikte.

Hoewel Top Gear die beschuldiging ontkent, tweette Musk dat de Model S er via een software-upgrade binnenkort 50 pk aan piekvermogen bij krijgt. Genoeg om de Porsche Taycan Turbo S duidelijker te kloppen in sprintraces, aldus Musk. De saga wordt ongetwijfeld vervolgd wanneer Tesla zijn testritten op de Nürburgring heeft afgerond. Al ziet het er niet naar uit dat een officiële Ringrecordpoging nog voor dit jaar gaat zijn.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws