Zoek de verschillen: Hunkt Canticie is Chinese Range Rover Sport

Hunkt Canticie Hanlong

De Chinezen flikken het weer...

Land Rover heeft nog maar net een rechtszaak gewonnen tegen Chinese copycats, of de juridische afdeling van de Britten kan alweer aan de slag. Dader van dienst is deze keer de Chinese constructeur Hanlong Auto. Die heeft de Hunkt Canticie uitgebracht, een SUV die wel érg op een Range Rover lijkt. De Hunkt Canticie verpakt een 2.0 turbobenzine met 218 pk, en stuurt dat vermogen via een achttrapsautomaat naar de achterwielen. Vierwielaandrijving is optioneel.

China heeft natuurlijk geen te beste traditie als het op kopiëren van autodesigns aankomt. Enerzijds omdat de Chinezen de meeste kopies voor hun eigen thuismarkt houden, en anderzijds omdat prestige en uitstraling op de Chinese markt zwaar doorwegen. Meteen de reden waarom er daar zoveel verlengde sedans rondrijden.

Hunkt Canticie Hanlong

De meeste van die prestigieuze auto’s zijn onbereikbaar voor Yang met de pet, waardoor ze een veel goedkoper alternatief op de kop kunnen tikken met deze Hunkt Canticie. Die zou namelijk amper zowat 18.000 dollar kosten, tegenover bijna het tienvoud voor een Range Rover op de Chinese markt.

Ten slotte zou er nog een bijzonder wet zijn in het Chinese intellectuele eigendomsrecht, die zegt dat een ontwerp dat wordt getoond op een beurs die door de staat gesponsord wordt (lees: een autosalon), binnen de zes maanden in China geregistreerd moet worden. Anders mogen andere partijen het ontwerp gebruiken.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws