Dieselgate the return, massaclaim tegen VW

Diesel Emissions Justice Foundation

Dieselgate blijft nog even voortkabbelen. De Nederlanse Diesel Emissions Justice Foundation heeft groot nieuws. De Foundation wil namelijk een massaclaim indienen tegen VW.

Volgens Professor Maria Joqé Azar-Baud van de universiteit van Paris-Saclay hebben 8,5 miljoen Europese autobezitters ernstige schade geleden en hebben die recht op een adequate en redelijke compensatie. Veel vertrouwen heeft ze niet in de reparaties en updates die het gevolg waren van dieselgate.

Verder verwijzen ze naar de VS waar miljarden dollars aan schikkingen werden betaald voor amper 500.000 getroffen wagens. In Amerika heerst natuurlijk een claimcultuur die we in Europa missen. Toch denkt het Diesel Emissions Justice Foundation (DEJF) dat het via het Nederlandse systeem van Wet Collectieve Afwikkeling Massaschade (WCAM) de ideale procedure hebben gevonden om het tot een schikking te laten komen.

Het DEJF laat ons weten over de juiste koppen en middelen te beschikken. In België zouden topadvocaten Geert Lenssens (SQ Law) en Laurent Arnauts (WATT Legal) zijn aangesteld omdat zij experts zijn op het gebied van class action en hun sporen hebben verdiend in het Fortis dossier. Betrokken autobezitters kunnen zich registreren bij het DEJF. Maar je moet snel zijn, want zoals altijd dreigt de verjaring. Wij halen alvast onze popcorn boven voor een nieuw seizoen van "#dieselgate".

Auteur: Auteur: Wim
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
andre123 18:22
afbeelding van andre123

de grootste stommiteit die vw ooit heeft begaan is niet dieselgate op zich,
maar het verschil in behandeling van de klanten.
blijkbaar is een amerikaan meer waard voor vw dan een europeaan.........................
zo creeren ze zelf het instanthouden van dieselgate.

Neys agnes 19:21
afbeelding van Neys agnes

Wat is het verschil tussen Amerika en Europa.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws