Mercedes test toch met zelfrijdende S-Klasse taxi's

Mercedes S-Klasse robotaxi

In Brussel kan je al een tijdje een Lexus zonder chauffeur tegenkomen maar ook Mercedes gaat aan het testen met een chauffeurloze auto op de openbare weg.

Daimler test met zogenaamde robotaxi's in de USA, in samenwerking met Bosch. In de staat California rijden binnenkort een 30-tal testvoertuigen rond, uitgerust met LiDAR langeafstandsradarscanners. Bedoeling is een hoop data en feedback te krijgen op de testwagens, zodat de technologie later breder kan worden ingezet.

De testwagen hebben dan wel geen echte chauffeur, er zal toch elke keer een veiligheidschauffeur aanwezig zijn die ten allen tijde het stuur kan overnemen. Want het loopt al eens mis, net als bij gewone auto's. Dat Mercedes met S-Klasses experimenteert kan je met de wenkbrauwen doen fronsen, aangezien big chief Ola Kallenius vorige maand nog zei dat autonoom vervoer vooral voor hun bestelwagens en vrachtwagens zal zijn weggelegd. Het programma met de robotaxi's zou dan ook op de lange baan geschoven zijn. Het lijkt er dan ook op dat Mercedes de autonome S-Klasses vooral langeafstandsvervoer wil laten doen, omdat het stadsverkeer nog te complex is om met alles rekening te kunnen houden op dit moment.

De taxi's zullen door een beperkt publiek mogen worden gebruikt, later zal dat testpubliek worden uitgebreid. Eerder had Mercedes al een aantal Level 4-testwagens rondrijden op de openbare weg in het Duitse Stuttgart.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws