UPS brengt je pakjes binnenkort elektrisch

UPS Arrival elektrisch

Koerierdienst UPS heeft een bestelling geplaatst bij de Britse EV-bouwer Arrival. Tegen 2024 wil UPS 10.000 volledig elektrische bestelwagens laten rondrijden in Europa en Noord-Amerika, in 2023 kan het er nog eens 10.000 bijbestellen.

UPS, een van de grootste koerierdiensten ter wereld, staat natuurlijk bekend om zijn bestelwagens in de kenmerkende bruine kleur. Vanaf later dit jaar zullen die bestelwagens stilaan volledig elektrisch worden. Het koerierbedrijf heeft namelijk een bestelling geplaatst bij het Britse Arrival, dat gespecialiseerd is in elektrische bestelwagens. Tussen 2020 en 2024 zal Arrival 10.000 elektrische UPS-busjes bouwen, in 2023 kunnen er nog eens 10.000 extra worden besteld. De busjes zullen worden gebouwd in het Verenigd Koninkrijk, op het Europese vasteland en in het Amerikaanse New Jersey.

De deal met UPS betekent opnieuw goed nieuws voor Arrival, een Britse start-up, dat vorige week een deal sloot met Hyundai en Kia ter waarde van 100 miljoen euro. De deal met UPS zou enkele honderden miljoenen euro waard zijn. Arrival gebruikt voor zijn nieuwe modellen een flexibel skateboardachtig platform, waarmee het zowel kleine EV’s als grote bestelwagens kan bouwen. De productie gebeurt in enkele 'microfabrieken' in plaats van één centrale locatie. Arrival stelt wereldwijd zo’n 800 mensen te werk.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 08:16
afbeelding van andre123

wordt het niet stilaan dat die koerier en pakjesdiensten ook eens een inspanning leveren ipv steeds weer de gewone mensen te pushen?
meer en meer pakjesdiensten die bijna huis aan huis komen,nog niet 1 gezien met een electrische ....
idem dito voor b post bv.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws