Ferrari zoekt boel met goede doel

Ferrari Purosangue naam

De juridische afdeling van Ferrari laat nog minder met zich sollen dan die van Metallica...

Het is een publiek geheim dat Ferrari aan een SUV werkt, de Purosangue. Die naam betekent zoveel als ‘volbloed’, en past netjes bij het beeld van het trappelende paard. Maar de naam past ook bij een Italiaanse organisatie die zich inzet voor een zuivere loopsport, vrij van doping. De organisatie organiseert onder meer sportkampen in Afrika, en bracht sportkleding uit in samenwerking met Adidas.

Genoeg redenen voor de Italiaanse organisatie om een duidelijke claim te hebben op de naam ‘Purosangue’. Daarom nam de organisatie contact op met Ferrari, dat vond dat de kleine liefdadigheidsinstelling de naam niet genoeg had gebruikt. Het bod dat Ferrari aan Purosangue deed voor de rechten op de naam, vond de organisatie dan weer niet genoeg. Daarop stapte het naar de rechter. De juridische afdeling van Ferrari is intussen een heleboel claims gestart tegen de kleine Italiaanse organisatie.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
FLP 09:37
afbeelding van FLP

Waarom gebruiken ze niet gewoon allebei die naam? Het is niet dat een liefdadigheidsorganisatie verward kan worden met een SUV van Ferrari he..

Bjorn Willaert 09:39
afbeelding van Bjorn Willaert

Soms is het gewoon kwestie van 'wie heeft de grootste'? Een Belgische autofotograaf werkte ooit onder de naam Hotwheels. Zijn logo en activiteit kon totaal niet gelinkt worden aan het speelgoed maar je raadt het al, een proces van speelgoedproducent Mattel aan zijn been en ook verloren.

FLP 16:59
afbeelding van FLP

Je zou eventueel kunnen aanbrengen dat het allebei iets met auto's te maken heeft in het geval van de autofotograaf. Maar een liefdadigheidsorganisatie en een SUV van Ferrari hebben echt niets met elkaar gemeen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws