Chinese autoproducent BYD is de grootste... mondmaskerproducent

BYD face mask mondmasker

Chinese autoproducent Build Your Dreams heeft het lot in eigen handen genomen en in een sneltempo ingenieurs aan het werk gezet om productielijnen te bouwen die instaan voor de productie van mondmaskers. Het resultaat na 1 maandje R&D? Een dagproductie van 5 miljoen stuks per dag. Snel schakelen, heet zoiets.

Sinds 2017 heeft het Chinese BYD te kampen met terugvallende verkoopresultaten wegens aangepaste subsidies van de Chinese overheid voor EV's. BYD zet namelijk al bijna een decennium hard in op plug-inhbyrides en pure elektrische auto's. Er rijden zelfs elektrische taxi's van het merk rond in Brussel! CEO Wang Chuanfu lijkt nu echter een nieuwe lucratieve markt aan te boren, die van de mondmaskers.

5 miljoen!

Zo'n maandje geleden besloot oprichter Wang samen met 3.000 ingenieurs productielijnen op te starten met zowat 90% van materiaal dat ze zelf in huis hadden. Nu, een maand later kan BYD dagelijks 5 miljoen mondmaskers produceren. Meer nog, het is volop bezig om dat cijfer op te krikken. Hoe dan ook, BYD zegt dat het daarmee de grootste producent van mondmaskers ter wereld is. Al is er niet genoeg data voor handen om dat te bevestigen.

Anderzijds, 5 miljoen per stuks, dat is zeker geen kleinigheid. BYD geeft trouwens niet mee over welk type mondmasker het juist gaat. Dat ze meer maskers dan auto's bouwen, dat is wel duidelijk. Daarmee is BYD trouwens geen uitzondering, want in pure aantallen fabriceert Volkswagen ook meer worsten dan auto's, geen grap.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws