Coyote: Belg blijft massaal thuis

Coyote Verkeerscijfers Belgie Corona

Coyote, het bedrijf van de radarverklikker, merkt een significante verkeersdaling op onze Belgische wegen op. Waardoor het wel duidelijk is dat de Vlaming massaal thuis blijft.

Met meer dan een miljoen gebruikers per dag in België kan radarverklikkerdienst Coyote uitermate goed monitoren wat de impact van de "zachte" lockdown is op onze Belgische wegen. Wat blijkt? De veelrijders blijven massaal thuis of beperken hun verplaatsingen aanzienlijk.

Spookfile

Op een normale ochtend heeft Coyote zo'n 1.320.000 gebruikers gelijktijdig rondrijden in België, 's avonds gaat het over zo'n 1.250.000 leden. Sinds de maatregelen die in voegen gingen tegen het Corona-virus nemen die cijfers fors af. Zo werd op dinsdag 17 maart al een daling van 16% in de ochtendspits vastgesteld en 29% in de avondspits. Tegen donderdag 19 maart groeide die daling al naar 61% in de ochtend en 60% in de avond.

Of anders gezegd: meer dan de helft van Belgen bleef van de openbare weg tegenover een normale dag. Bijna hallucinant. Straffer nog, Coyote toont aan dat de tendens zich nog wat verder kan zetten. Zo werd er deze ochtend, op 20 maart een daling van 66% gemeten tegenover een normale dag. De rijtijd is daardoor sinds deze ochtend bijna door 3 gedeeld tijdens de spitsuren (minder mensen onderweg, dus minder files). Coyote blijft trouwens de leden van zijn community waarschuwen zodat ze hun verplaatsingen tot het strikte minimum beperken, met een boodschap die verschillende keren per dag op de actieve schermen verschijnt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Markske 17:41
afbeelding van Markske

Da's nog steeds een kleine 500.000 wagens terwijl iedereen in zijn kot moet blijven?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws