Honda snoeit fors in Australië, Europa volgende in lijn?

Honda europa

De autoverkoop van Honda is op wereldschaal nog steeds gigantisch. Op sommige markten verliest het merk echter haar greep. Honda Australië is zo'n afdeling die aan een zijden draadje hangt. Al moet een hervorming soelaas brengen. Is Honda Europa de volgende in lijn?

Met een 7de stek op de wereldverkooplijst is Honda groter dan pakweg de Peugeot-Citroën-alliantie, groter dan Fiat Chrysler Automobiles en groter dan Mercedes en BMW. Toch staat het water op sommige markten aan de lippen voor de Japanse constructeur. Australië blijkt een kluif waar ze hun tanden op stuk bijten. Waardoor het merk besloten heeft actie te ondernemen.

Minder jobs, minder auto's

Honda heeft namelijk besloten dat de klantenervaring centraal moet staan. Marketinglingo om te zeggen dat het fors gaat snoeien in aanbod en jobs. Dealers zullen verdwijnen en ook in het modellenaanbod zal gesnoeid worden. Daardoor zal het merk minder moeten verkopen om toch winstgevend te zijn in Australië. Een techniek die Subaru bijvoorbeeld ook in België toepast.

Honda europa

Over België gesproken, het is niet onrealistisch dat Honda hetzelfde trucje toe zal passen in Europa. West-Europa is de voorbije decennia al langer een zware noot om te kraken. Temeer omdat Honda zo goed verkoopt in Azië en Noord-Amerika, dat het weinig graten ziet in specifiek voor onze markt gecreëerde auto's. Dat heeft natuurlijk zijn gevolg voor het succes in Europa. En de gevolgen van het Corona-virus zullen de boel zeker niet helpen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Hugo Bernaert 14:19
afbeelding van Hugo Bernaert

Honda is hier al lang zijn modellen aan het afbouwen, denk maar aan het verdwijnen van de Accord, een steengoede wagen .

Rudi Wouters 11:20
afbeelding van Rudi Wouters

Ze zouden beter hun hybride HR-V naar Europa brengen. Dan zullen ze hun verkoopaantallen wel zien stijgen. Ik zal dan waarschijnlijk de eerste zijn om een bestelbon te ondertekenen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws