Inschrijvingen maart 2020: Alles de dieperik in

-

De inschrijvingscijfers van maart liepen vandaag binnen en die zien er niet rooskleurig uit. Daar zit corona voor iets tussen, dat zal je zelf ook wel kunnen verzinnen.

Geen goeie sfeer, bij de automerken. De autoverkoop stuikte tijdens het tweede deel van maart - vanaf 13 maart - volledig in elkaar en de verwachting is dat het in april nog een streep erger zal worden. Niet moeilijk, niemand mag nog buiten, dus geen klanten in de winkels. Maar ook geen verkopers en de DIV, die werkt ook aan verminderde kracht. Weet wel dat de reeds geleverde wagens niet meer ingeschreven kunnen worden, tot de opgelegde maatregelen worden opgezegd. Zo zullen we in mei waarschijnlijk toch een stijging kunnen noteren. Kunnen we die maanden maart en april gewoon uit de boekhouding schrappen?

Neemt niet weg dat er nog altijd een rangschikking gemaakt kan worden. In maart 2020 werden er namelijk 28.801 auto's ingeschreven, een daling met liefst 47,5 procent tegenover 2019, toen er 54.872 nieuwe exemplaren werden genoteerd.

duitse drie

Bovenaan de ranking staat Volkswagen, dat nog 3.008 wagens aan de man wist te brengen in de eerste twee weken van maart. Op de tweede plek staat BMW met 2.314 wagens, gevolgd door Mercedes met 1.926 auto's. Renault en Peugeot maken de top 5 compleet. In de top 20 kon enkel Tesla een positief cijfer laten noteren, met een stijging van 18 procent tot 728 auto's in maart. Merken als Opel en Ford kregen rake klappen, met dalingen van 70 en 66 procent.

We geven jullie hieronder nog even de volledige lijst, kijk en word even stil.

verkoopscijfers_maart2020_af
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws