Porsche Classic Communication Management: CarPlay in je klassieke Porsche

Porsche PCCM DIN 1 DIN 2

Digitale radio en Apple CarPlay waren ten tijde van de eerste Porsche 911 of de 993-generatie natuurlijk niet beschikbaar. Daar brengt Zuffenhausen nu verandering in, met het Porsche Classic Communication Management.

Porsche heeft twee versies van zijn Porsche Classic Communication Management (PCCM) ontwikkeld. Een voor het 1-DIN- en een voor het 2-DIN-formaat. Dat eerste formaat werd decennialang gebruikt in allerlei Porsches, gaande van de eerste 911-modellen uit de jaren 60 tot de 993-generatie. Ook voor Porsches met de motor voorin of centraal achterin moet het PCCM passen.

Het infotainmentsysteem wordt naadloos geïntegreerd in je klassieke interieur, en telt twee draaiknoppen en zes drukknoppen. Er is bovendien een touchscreen van 3,5 duim. DAB+-digitale radio, Apple CarPlay en Bluetooth zorgen voor naadloze connectiviteit. Navigeren kan via 2D- of 3D-kaartweergave en met een SD-kaartje dat de navigatiekaarten bevat. Of je gebruikt natuurlijk gewoon Waze.

Porsche PCCM DIN 1 DIN 2

Voor de 996-generatie van de 911 en de eerste generatie Boxster ontwikkelde Porsche de PCCM Plus-versie van zijn retro-infotainmentsysteem. Die modellen gebruiken immers een 2-DIN-formaat en maken dus aanspraak op een groter scherm. Het touchscreen is hier 7 duim groot en wordt ook hier netjes in het dashboard geïntegreerd. Het Porsche Classic Communication Management Plus-systeem ondersteunt ook Android Auto.

Het nieuwe PCCM-systeem kost je 1.439,89 euro, het PCCM Plus-systeem betaal je 1.606,51 euro. Bestellen kan bij je Porsche-dealer of via de officiële onlineshop.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws