Coronacrisis: autofabrieken hervatten stilaan productie

Corona autofabrieken productie

De wereldwijde coronacrisis en bijbehorende lockdown legden onvermijdelijk de autoproductie stil. Omdat elke dag stilstand de merken bakkenvol geld kost, willen ze zo snel mogelijk heropstarten. Dat is nu stilaan het geval.

Eerder gingen de poorten van de Gentse en Zweedse Volvo-fabriek weer open, en volgden fabrieken in Duitsland en Oost-Europa. Na het weekend willen steeds meer constructeurs gefaseerd de productie opnieuw opstarten. Zo wil Aston Martin, dat de coronacrisis bovenop een tegenvallend 2019 op zijn bord krijgt, op 5 mei de DBX-productie opnieuw opstarten.

Corona autofabrieken productie

De BMW-groep begint maandag weer aan de productie van Rolls-Royce in Goodwood, en aan de productie in het Amerikaanse Spartanburg, waar heel wat van zijn X-modellen van de band rollen. Mercedes heeft zijn Duitse fabrieken weer geopend, Fiat doet dat maandag met zijn fabriek in Polen, waar onder meer de 500 wordt gebouwd. Ook Ford plant maandag op het vasteland weer van start te gaan.

Corona autofabrieken productie

Maandag wil Nissan zijn Spaanse fabriek in Barcelona weer openen. Dacia hoopt maandag eveneens weer van start te gaan. De Hongaarse Suzuki-fabriek is ook opnieuw opgestart. Na de Franse Toyota-fabriek is die in Polen weer geopend, die van het Verenigd Koninkrijk en Turkije moeten maandag opnieuw de deuren openen. De Audi- en Porsche-fabrieken, en die van Seat en Skoda moeten na het weekend stilaan allemaal weer opgestart zijn. Idem voor de Europese Volkswagen-fabrieken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws