Chevrolet Corvette MY2020 wordt nu al een zeldzaam model

Chevrolet Corvette Stingray 2020 productie aantallen

De productie van de nieuwe generatie van de Chevrolet Corvette, de eerste in de geschiedenis met middenmotor, is nog niet van een leien dakje gelopen...

In Amerika doen ze alles anders. Als je daar naar iemands auto vraagt, krijg je er automatisch het modeljaar bij. Daar doen ze niet aan een facelift of update om de drie jaar, maar aan enkele kleinere aanpassingen elk jaar. De Corvette van modeljaar 2020? Dat zou wel eens een van de zeldzaamste jaargangen in de Corvette-geschiedenis kunnen worden.

Na de voorstelling van de Corvette met middenmotor vorige zomer kreeg General Motors in het najaar te kampen met een veertig dagen durende staking van de arbeidersvakbond. En nog voor de productie in de fabriek in Kentucky begin februari van start kon gaan, liet Chevrolet al weten dat de productie van jaargang 2020 met 20 procent verminderd zou worden als compensatie voor de verloren tijd bij de staking en voor het opsporen van kinderziektes bij de Corvette.

Chevrolet Corvette Stingray 2020 productie aantallen

Tussen begin februari en eind maart, toen de fabriekspoorten de deuren sloten door de coronacrisis, rolden er zowat 2.700 exemplaren van de nieuwe Corvette van de band in de fabriek in Bowling Green. Zodra het weer kan moet de productie hervatten, maar volgens interne documenten wil Chevrolet vanaf eind deze maand klanten al laten overschakelen op modeljaar 2021.

Chevrolet Corvette Stingray 2020 productie aantallen

Veel exemplaren van modeljaar 2020 zullen er dus niet meer bijkomen. Dat betekent dat de Chevrolet Corvette MY2020 de geschiedenisboeken ingaat als een van de jaargangen met de laagste productieaantallen. Daarmee moet deze generatie voorlopig alleen productiejaren 1953 en 1955 laten voorgaan...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws