Ook 1.000 man personeel op straat bij Bentley

Bentley logo

In het Verenigd Koninkrijk moet autoconstructeur Bentley 1.000 banen schrappen. De oorzaak van het banenverlies is de coronacrisis bovenop een herlanceringsplan dat in 2018 werd opgestart. Daarmee staat een kwart van de banen bij de Britse constructeur op het spel.

Volgens Bentley-CEO Adrian Hallmark is de coronacrisis niet de enige oorzaak van het banenverlies, maar een “versneller” om de knoop door te hakken. Door de crisis en de bijbehorende sluiting van fabrieken en showrooms is de wereldwijde autoverkoop abrupt tot stilstand gekomen. Bentley zette een kwart van zijn personeel op tijdelijke werkloosheid, een ander kwart moest van thuis werken.

In 2018 begon de constructeur aan een herlanceringsplan om het merk weer winstgevend te maken. Dat jaar draaiden de Britten een stevig verlies, maar in 2019 ging het alweer de goeie richting uit. Het eerste kwartaal van dit jaar ging het zelfs om een “recordprestatie”. Maar omdat het coronavirus “de omzetvoorspellingen aanzienlijk heeft gereduceerd”, moet Bentley kijken naar het schrappen van banen.

“Collega’s verliezen, daar gaan we niet licht over”, aldus Hallmark. “Maar het is noodzakelijk om de jobs te beschermen van de grote meerderheid die wel aan boord blijft en om een duurzaam businessmodel voor de toekomst uit te werken.” Bentley hoopt de 1.000 banen te kunnen schrappen via vrijwillige ontslagen voor het naar gedwongen vertrek moet kijken.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Geert Van Oosterwyck 09:18
afbeelding van Geert Van Oosterwyck

Bentley heeft een heel goede zet gedaan door een zeer stevige kwaliteitsvolle SUV op de markt te brengen. Kapitaal zit immers grotendeels bij de oudere bevolking en die houden nu eenmaal meer van een auto waar ze niet op handen en voeten moeten uitkruipen. Ik hoop van harte dat dit fantastische merk kan blijven bestaan.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws