Volvo roept wereldwijd meer dan 2 miljoen auto’s terug

Volvo terugroepactie veiligheidsgordels 2020

De Zweedse constructeur Volvo roept wereldwijd meer dan 2 miljoen auto’s terug wegens een potentieel probleem met de veiligheidsgordels. In ons land gaat het om zo’n 90.000 auto’s.

Een stalen kabeltje dat verbonden is met de veiligheidsgordels vooraan kan op termijn slijten en de veiligheidsgordels niet meer optimaal doen werken. Dat is de reden waarom de Zweedse constructeur Volvo, de uitvinder van de driepuntsgordel, wereldwijd meer dan 2 miljoen auto’s moet terugroepen. Het gaat om modellen van de S60, V60, XC60, V70, XC70 en S80, die gebouwd werden tussen 2006 en 2019. De nieuwste generatie Volvo’s is dus niet getroffen.

“In ons land gaat het om zo’n 90.000 auto’s”, zegt Volvo-woordvoerder René Aerts Jr. “Problemen zijn er gelukkig nog niet opgedoken, dus het gaat vooral om een preventieve maatregel.” Alle betrokken eigenaars krijgen een bericht van Volvo om in hun garage het euvel te laten verhelpen, zo verzekeren de Zweden.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 6 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
GEIRNAERT GUY 11:39
afbeelding van GEIRNAERT GUY

Spijtig vertrouwen een beetje weg voor VOLVO dacht dat veiligheid prioriteit was , niet dus , ben teleurgesteld .

this 10:31
afbeelding van this

Waarom zou veiligheid geen prioriteit zijn? Het is een preventieve maatregel. Veel automerken die het pas doen nadat er problemen opduiken.

4g63 22:14
afbeelding van 4g63

Word toch in orde gebracht door volvo? Gaan terug tot 14j oud dus toch goed van hun dat ze dit zelf hebben ontdekt vind ik dan.

Techno Patat 03:55
afbeelding van Techno Patat

Als uw vertrouwen daardoor al een beetje weg is mag uw vrouw ook geen eigen gsm hebben zeker :D?

Net doordat veiligheid zo een prioriteit heeft doen ze het preventief. Foutjes kunnen altijd gebeuren, hoe foutjes opgelost worden zegt mij meer over de firma dan de foutjes die effectief gebeuren!

andre123 10:58
afbeelding van andre123

volvo pakt het probleem tenminste aan en maakt geen onderscheid in haar klanten.
er zijn er die de mensen meer bedriegen en met twee maten en gewichten behandelen.
denk maar aan het sjoemelschandaal van vw dat nog altijd nazindert.
ik vind niet dat je dan teleurgesteld moet zijn.

Adriaan 17:32
afbeelding van Adriaan

Mij ga je niet zo heel snel volvo zien verheerlijken, want jongens kunnen die ook overpriced rommel op de markt gooien...
Maar een terugroep actie toont eigenlijk net aan dat ze veiligheid wel serieus nemen, hier een mooi voorbeeld als een auto merk dat niet doen:
https://en.wikipedia.org/wiki/General_Motors_ignition_switch_recalls
Meer dan 10 jaar was GM op de hoogte van een gigantisch veiligheids probleem, hier hebben echt heel veel mensen het leven door gelaten, en enkel door een rechtzaak van een van de overleden familie leden heeft de bal aan het rollen gebracht.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws