Audi: Voorsprong door techniek ligt bij... Tesla?!

Audi Tesla voorpsrong

Kersvers CEO van Audi, Markus Duesmann, heeft tegenover Duitse media grif toegegeven dat Tesla een paar jaar voorop ligt in de EV-race. Tesla fanboys, temper je enthousiasme.

De Volkswagen Group is volop bezig aan een elektrische revolutie. Alleen wil dat natuurlijk niet zeggen dat VAG de koploper is in de EV-race. Dat wordt stilaan zelfs door de groep toegegeven. In interview met Duits medium Handelsblatt deed nieuwe Audi-CEO Markus Duesmann wel een zeer frappante uitspraak.

Voorsprong door Elon?

De 51-jarige Audi-topman die jarenlang ingenieur was bij Mercedes, BMW Sauber F1-Team en BMW Cars liet namelijk weten dat het duidelijk is dat Tesla op batterijvlak verder staat. Simpelweg omdat het Amerikaanse merk auto's rond accu's bouwt. Volgens Duesmann staat het merk zeker twee jaar voor op vlak van software en autonoom rijden. Dat laatst haalt 'ie niet toevallig aan, want in 2010 was Duesmann verantwoordelijk voor de rijhulpsystemen bij BMW. Waardoor de man enige affiniteit heeft met autonome technologie.

Audi Tesla voorpsrong

Vooral die rijhulpsystemen lijken een doorn in het oog te zijn voor het Duitse concern. Herbert Diess, de voorzitter van van de raad van bestuur van de Volkswagen Group gaf eerder ook al te kennen dat het continu updaten van de software aan boord van Tesla's een systeem is dat geen enkel ander automerk momenteel kan bieden. Wees er dus maar zeker van dat er met de nodige jaloezie naar dat kleine merkje uit Californië wordt gekeken. Kijk, Tesla-eigenaars kunnen weer met een glimlach het weekend in rijden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Adriaan 10:59
afbeelding van Adriaan

Ik heb die slogan ook nooit begrepen, heb Audi altijd als een van de meest conservatieve constructeurs gezien, buiten hier en daar een uitzondering zoals elk merk wel kan claimen zie ik niet in hoe zij technisch zoveel voorsprong hebben op andere...

4g63' 19:51
afbeelding van 4g63'

Op het Aziatisch eiland worden minstens 11j EV's verkocht en vele jaren daarvoor ontwikkeld, zowel batterij als aandrijving. Hun Amerikaanse vriendjes hadden een 3tal jaar later eentje verkoopsklaar. Japan biedde en biedt deze wel tegen andere prijzen aan dan Tesla, en inmiddels ook de VAG groep.
Japanners hebben dat ook wel dat ze koppig kunnen zijn en arrogant, maar als je continu doorontwikkeld en verfijnd siert hun dat wel. Die permiteren hun ook geen wereldwijde misstap, is er ook de cultuur niet voor.
1e tekenen zijn er dat de Duitste 3 qua duurzaamheid en onderhoudskost aan het terugkomen zijn, dat dan weer wel. Huidige modellen zijn echter nog te jong om dit met zekerheid te zeggen.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws