Belgische automarkt trekt zich weer recht: 44.532 nieuwe inschrijvingen in juli

Febiac inschrijvingen juli 2020

Na een zware eerste helft van 2020 lijkt er beterschap in zicht voor de Belgische autoverkoop. Afgelopen maand werden er in ons land 44.532 nieuwe auto’s ingeschreven, nog maar 1,3 procent minder ten opzichte van juli 2019. De Belgische automarkt lijkt de coronacrisis dus langzaam maar zeker verteerd te hebben.

De autosector in ons land mag voorzichtig hoopvol kijken naar de tweede helft van dit jaar. Na enkele dramatische maanden door de coronacrisis gloort er weer licht aan de einder. Afgelopen maand noteerde automobielfederatie Febiac immers 44.532 nieuwe inschrijvingen. Dat getal ligt 1,3 procent lager ten opzichte van juli vorig jaar.

Dat is positief nieuws, want in de eerste zes maanden van dit jaar hinkte de automarkt 30,2 procent achterop ten opzichte van haar prestaties vorig jaar. Met de maand juli erbij verkleint dat verschil naar 26,6 procent. Net als in juni ligt de particuliere koper aan de basis van het herstel, zegt Febiac. Het blijft uiteraard nog afwachten in welke mate de achterstand ten opzichte van 2019 later dit jaar nog evolueert.

Top 5

De ranglijst van inschrijvingen wordt nog steeds aangevoerd door Volkswagen, traditiegetrouw gevolgd door Renault. Op de derde plaats staat BMW, terwijl Peugeot en Audi de top 5 vervolledigen.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws