Wereld rondt kaap van 1 miljoen elektrische laadpunten

Elektrische auto publieke laadpunten wereldwijd

Wereldwijd zijn er nu al meer dan 1 miljoen publieke laadpunten voor elektrische auto’s. Dat becijferde financieel persagentschap Bloomberg. China en Europa trekken de kar, terwijl de Verenigde Staten achterblijven.

In de maand mei rondde de wereld de kaap van 1 miljoen publieke laadpunten voor elektrische auto’s. Op amper drie jaar tijd is dat aantal verdubbeld, zo becijferde Bloomberg. Meer dan de helft van de publieke laadpunten zijn terug te vinden in China. De Europese Unie volgt in het kielzog, en wil tegen 2025 zelf 1 miljoen publieke laadpunten op haar grondgebied.

Vooral in Frankrijk gaan de investeringen hard, al hoeft Nederland niet onder te doen. Ook Duitsland is stevig in actie geschoten. Volgens Bloomberg zijn laadnetwerkontwikkelaars, zoals Engie en Allego, op zoek naar de beste locaties voor laadinfrastructuur, terwijl er in Duitsland steeds meer laadpunten aan tankstations bijkomen.

De Verenigde Staten hinken achterop. De subsidies en publieke steun voor elektrisch rijden zijn daar veel beperkter, hoewel de klassieke Amerikaanse merken stilaan met meer elektrische modellen komen. “Ook de verkiezingen kunnen een verschil maken”, zegt Bloomberg-analist Ryan Fisher. “Presidentskandidaat Joe Biden heeft bijvoorbeeld zijn zinnen gezet op elektrische auto’s en laadinfrastructuur.”

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws