Hyundai Kona Electric rondt kaap van 100.000 verkopen

-

Zowat 2,5 jaar geleden lanceerde Hyundai de Kona Electric. Sindsdien blijkt de wagen een verkoopssucces want de 100.000e koper heeft inmiddels zijn handtekening gezet onder een verkoopscontract.

Sterker nog, Hyundai deelt mee dat er tot 30 juni van dit jaar al 103.719 exemplaren verkocht zijn. Zuid-Korea is goed voor één vierde van de verkopen, de overige 75 procent kregen een koper in de rest van de wereld.

De reden waarom de Kona als zoete broodjes zou verkopen, is de waarheidsgetrouwe actieradius van de accu. Zo haal je met de 39 kWh accu 305 kilometer, met de 64 kWh batterij rij je 484 kilometer ver. Dat je 5 jaar garantie krijgt op elke Hyundai Kona zal er ook wel wat mee te maken hebben.

Sinds de lancering werden er in België in totaal 1.022 Kona Electric's verkocht, in de Belgische verkoop zou de Hyundai Kona EV volgens de invoerder zowat één vijfde van de totale verkoopscijfers van de Kona uitmaken. De Kona Hybrid doet het iets beter, al blijft het merendeel van de kopers bij ons nog altijd voor een diesel en benzine kiezen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws