Chinese SS Dolphin heeft het op iconische Chevrolet Corvette gemunt

SS Dolphin Chevrolet Corvette

Daar hebben we nog eens een titel die we vandaag niet gedacht hadden te schrijven.

Jep, de Chinezen kunnen het nog steeds. Er zijn merken die geheel hun eigen ding doen – kijk naar Lynk & Co of MG – maar er zijn nog steeds merken die niet vies zijn van even te kijken bij de buren. Zo ook Songsan Motors, een kleine nicheconstructeur die zichzelf in de schijnwerpers heeft gewerkt met dit: de SS Dolphin.

Je ziet er uiteraard meteen de iconische Chevrolet Corvette C1 in, die vanaf jaargang 1958 dubbele koplampen kreeg. Nochtans is het geen exacte een-op-een-kopie: de SS Dolphin heeft iets andere proporties, en is met 4,8 meter zo’n 30 centimeter langer dan de Corvette van weleer. Evenmin een roffelende V8 in het vooronder: de SS Dolphin is een plug-inhybride.

SS Dolphin Chevrolet Corvette

De Chinese Corvette combineert immers een 1,5 liter grote viercilinder turbobenzine met een elektromotor. Die laatste haalt zijn voeding uit een batterij met capaciteit van 16 kWh, waardoor de SS Dolphin elektrisch een kleine 100 kilometer ver zou moeten geraken. De sprinttijd naar 100 km/u neemt 4,9 seconden in beslag.

Wat Chevrolet van deze SS Dolphin vindt, is niet geweten. Maar Songsan Motors laat het niet aan hun hart komen: zij gaan in de marketing rond de SS Dolphin volop voor het americana-gevoel. Inclusief Route 66-verwijzingen en foto's van Amerikaanse filmsterren in een - echte - Chevrolet Corvette uit 1958.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws