Peugeot brengt je 205 GTi weer in showroomstaat

Peugeot 205 GTi L'Aventure Peugeot

Het is meestal voorbehouden aan luxemerken zoals Porsche of Jaguar, maar ook Peugeot gaat zich er nu aan wagen: klassiekers uit zijn geschiedenis restaureren en verkopen. De primeur viel dit icoon te beurt: de Peugeot 205 GTi 1.9.

L’Aventure Peugeot spitst zich al jaren toe op het stockeren van onderdelen voor allerlei Peugeots die niet meer in productie zijn. Met de opkomst van 3D-printers kan het de laatste jaren ook makkelijker onderdelen opnieuw produceren waar veel vraag naar is.

Om de 210de verjaardag van het merk Peugeot in de kijker te zetten, gaat l’Aventure Peugeot zich nu wagen aan een nieuwe activiteit. Het merk uit Sochaux wil klassieke auto’s restaureren en weer verkopen. Die auto’s krijgen dan het kwaliteitslabel “Par l’Aventure Peugeot” mee. Bij wijze van eerste voorsmaakje neemt Peugeot een 205 GTi onder handen. Het gaat om een zwart exemplaar met de 1.9-viercilinder, waarvan niet alleen de motor, maar ook het koetswerk, de bekleding enzovoort onder handen genomen zal worden.

Peugeot 205 GTi L'Aventure Peugeot

Vanaf 2021 moeten de eerste gerestaureerde auto’s met echtheidscertificaat op de website van l’Aventure Peugeot verschijnen. Ook particulieren kunnen er hun auto op adverteren zodra ze van Peugeot het kwaliteitslabel hebben gekregen.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws