Ferrari mag weer als enige de naam “Testarossa” gebruiken

Ferrari Testarossa merknaam

Ferrari is weer de enige die de merknaam “Testarossa” mag gebruiken. Dat heeft het Europees Hof van Justitie geoordeeld. In 2017 verloor Ferrari de rechten op de naam “Testarossa” omdat het Italiaanse merk die te lang niet meer had gebruikt.

Met de uitspraak van het Europees Hof van Justitie krijgt Ferrari de rechten op de merknaam “Testarossa” terug. Het Italiaanse merk heeft de reputatie dat het heel sterk waakt over alle mogelijke producten waar het mee geassocieerd kan worden.

Maar in 2017 moest Ferrari het onderspit delven tegen de Duitse speelgoedfabrikant Kurt Hesse, die de naam “Testarossa” ook wilde gebruiken. Een rechtbank in het Duitse Düsseldorf volgde de argumentatie van Hesse, die zei dat Ferrari de naam al meer dan twintig jaar niet meer gebruikt had. De rechtbank oordeelde toen dat een termijn van vijf jaar al voldoende was om de bescherming van een naam te kunnen verliezen.

Het Europees Hof van Justitie zegt nu dat de bescherming geldt zolang de eigenaar nog diensten levert of tweedehands goederen doorverkoopt onder die naam. Ferrari onderhoudt en herstelt nog steeds Testarossa’s.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws