OK Beemer: BMW door het stof na campagne op sociale media

BMW iX OK Boomer

Een gevatte comeback op sociale media: het is niet iedereen gegeven. Nadat BMW kritiek op het ontwerp van zijn nieuwe iX pareerde met “OK, Boomer”, moest het al snel zijn verontschuldigingen aanbieden.

Dat het design van de nieuwe BMW iX de meningen verdeelt, mag wel duidelijk zijn. Maar de Beiers zijn er rotsvast van overtuigd dat zij het bij het rechte eind hebben, en dat het gedeelte van de fanbase dat het design van de nieuwe elektrische SUV maar niks vindt, conservatief en ouderwets is. Getuige daarvan de marketingslogan: “What’s your reason not to change?

”Wij zijn juist, jullie fout”

Met die slogan is op zich niets mis, moeten ze in München denken. Eind jaren 90 kreeg Chris Bangle immers ook de wind van voren, en achteraf volgde pas de erkenning die de Amerikaan verdiende. Of het huidige design van Adrian van Hooydonk op hetzelfde niveau als dat van Bangle geplaatst mag worden, is een andere discussie. Maar het uitgangspunt “Wij zijn juist en jullie fout” ligt een pak gevoeliger, zeker op sociale media.

BMW tweette immers een foto van de nieuwe iX, die ook een anonieme reactie op het ontwerp toonde: “Go back to making BMWs”. De Beiers hoopten te riposteren met “OK, Boomer. And what’s your reason not to change?”, maar vergaten daarbij drie dingen. De uitspraak “OK, Boomer” impliceert een vijandige toon en schoffeert dus de fanbase van BMW. Ze werd in 2019, het jaar dat ze doorbrak al zodanig gekaapt dat ze datzelfde jaar alweer passé was. En de babyboomers vormen tot slot een belangrijk deel van het koperspubliek van BMW.

Pijnlijke zaak dus, en dan is er uiteraard het internet om je met de neus op de feiten te drukken. Drie dagen later was ook de boodschap van de imagodeuk in München aangekomen: een gevatte comeback op sociale media is niet iedereen gegeven. Waarop de mea culpa van BMW volgde:

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws