Volkswagen ID.3 is bestverkochte Europese EV in oktober

De Volkswagen ID.3 lijkt een sterke start gemaakt te hebben op de markt van de elektrische voertuigen. In oktober was de wagen direct de bestverkopende EV, hoewel hij slechts twee maanden op de markt is.

In september startte Volkswagen namelijk de leveringen van de ID.3. In oktober schreef Volkswagen al 10.315 ID.3's over op een nieuwe eigenaar. Dat zijn er meer dan de Renault ZOE, die tot dan toe de EV-koning was en waarvan in oktober 9.614 stuks verkocht werden. Op plaats 3 staat de Hyundai Kona EV op een flinke afstand met 5.999 verkochte exemplaren. Van een Tesla Model 3, ook een verkoopsknaller bij zijn lancering, was in oktober geen spoor meer in de top-10.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Jos D. 18:02
afbeelding van Jos D.

Niet moeilijk. Er stonden al maanden 20.000 exemplaren te wachten op een parking in afwachting van een oplossing van hun softwareproblemen. En nu hier wat positief nieuws komen vertellen ? Eerlijk blijven hé :-)

John 16:44
afbeelding van John

Dus er zijn in oktober 10.000 wagens verkocht, in november nog eens 10.000. In december zullen we dan de echte cijfers zien? :-)

Jos D. 18:53
afbeelding van Jos D.

Zoiets ja. Hangt ook af van het kooppubliek en dat zijn hoofdzakelijk zakelijke rijders die ermee mogen rijden dankzij de gulle subsidies van onze overheid. Zoniet zouden ze voor geen meter verkopen.

Dominique 08:46
afbeelding van Dominique

En waarom zouden we niet profiteren van de zogezegde 'gulle' subsidies ? Waarom doet iedereen alsof we overladen worden met subsidies ? Ik heb daar in ieder geval nog niet veel van gezien hoor...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws