EuroNCAP deelt laatste sterren van 2020 uit

EuroNCAP deelt laatste sterren van 2020 uit

In 2020 hebben we allemaal wel wat sterren gezien. EuroNCAP besloot om vandaag de laatste sterren voor dit jaar uit te delen aan auto's die al dan niet gracieus tegen de muur beland zijn. Zeven stuks zijn er beoordeeld, al haalden ze niet allemaal even veel sterren.

De eerste twee vijfsterren-wagens zijn een no-brainer. De Audi A3 en de Seat Leon werden tegen de muur gekwakt hebben en behaalden de hoogste score. Dat is niet helemaal verwonderlijk, want ook de Volkswagen Golf die op hetzelfde platform staat haalde vorig jaar dezelfde score. Toch haalt de Seat Leon een noemenswaardige score van 92 procent als het om de bescherming van de volwassene inzittenden aan komt.

.

Ook vijf sterren zijn er voor de Isuzu D-Max, de Kia Sorento en de Land Rover Defender. De Isuzu pick-up is volgens EuroNCAP erg goed uitgerust met allerlei veiligheidsmechanismen maar de structuur van de voorzijde en zijn totaalgewicht zorgen ervoor dat het geen pretje is als hij een andere wagen aanrijdt. Ook vijf sterren voor de Kia Sorento dus, al krijgt die wel een opmerking voor de resultaten van de crash zijdelings vooraan. Met name de A-stijlen zijn niet vriendelijk voor voetgangers.

Dan zijn er nog twee wagens die niét het maximum van de sterren haalden. Bij de Honda E - 4 sterren - gaat het vooral over het gebrek van de tegenwoordig door EuroNCAP verwachte veiligheidsuitrusting. Ook de Hyundai i10 laat met drie sterren punten liggen op dat onderdeel. Zo blijkt de Speed Assistance volgens EuroNCAP ondermaats en is ook de forward collision test eentje die onder de norm blijft.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws