De 6 meest betrouwbare elektrische auto's volgens gebruikers

Het is voor klanten wat zoeken welke elektrische wagen ze kunnen kopen en hoe betrouwbaar die dan zijn. Want de betrouwbaarheid, daar is nog niet zo veel over gekend.

Daarom zette de Britse website WhatCar een onderzoek op waarbij de ervaring van 13.000 Britse EV-rijders werd samen genomen. Uit het onderzoek kwamen zes elektrische voertuigen naar voren als meest betrouwbaar. Wij lijsten ze even voor je op. Let wel, het gaat over het aanvoelen en registreren bij consumenten, niet om harde cijfers van automobielfederaties. Ook is het misschien toevallig dat er twee Britse wagens in de top 6 van een Brits magazine vallen.

MG ZS EV

Bij de MG ZS EV had slechts 7 procent van de klant een probleem waarbij ze naar de dealer moesten. Problemen bevonden zich vooral bij de accu en de elektromotor. Kosten bleven beperkt, om dat alles onder garantie vervangen werd.

Nissan LEAF

15 procent van de LEAF-kopers gingen even langs bij de dealer omwille van problemen met de elektrische systemen. Dan gaat het niet om problemen aan infotainment of de motor. Drie vierde ervan werd onder garantie hersteld.

Jaguar i-Pace

De Jaguar i-Pace had vooral problemen met het remsysteem. Vooral het systeem dat remernergie recupereert gaf last. Over de eerdere laadsnelheidsproblemen is in het onderzoek weinig te vinden. Het probleem werd meestal in minder dan een week opgelost en viel ook onder garantie.

BMW i3

Bij de BMW i3 zaten de elektrische problemen vooral in de GPS en het interieur. Oplossen van de problemen duurde volgens het onderzoek gemiddeld een week.

Hyundai Kona Electric

De Kona Electric had vooral een accuprobleem, bij 7 procent van de ondervraagden. Het oplossen van het probleem kon in minder dan een week maar viel wel onder garantie.

Tesla Model 3

De enige Amerikaan in het lijstje staat aan de top van de ranking. Slechts 5 procent van de gebruikers van een Tesla Model 3 zegt terug te moeten gaan naar de garage. Geen elektrische problemen echter, wel problemen met het interieur. Alle euvels werden binnen de dag verholpen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws