Porsche geeft Tesla mee bij testritten Taycan

De Canadese Porsche-invoerder heeft zoveel vertrouwen in de Taycan dat je bij een testrit een Tesla meekrijgt ter vergelijking.

Let wel: de actie geldt enkel voor journalisten die een perswagen komen oppikken. Toch is de actie best wel slim. In de eerste plaats omdat Tesla zelf vorig jaar in Noord-Amerika zijn PR-afdeling heeft opgedoekt, waardoor journalisten dus enkel nog testritten kunnen versieren door vrienden, familieleden of vage kennissen te vragen of ze hun persoonlijke wagen eens mogen lenen. Maar ook omdat Porsche zo meer controle heeft over de omstandigheden waarin zijn Taycan wordt beoordeeld. Journalisten krijgen een okselfrisse Taycan 4S mee samen met een tweedehands Tesla Model S 100D met 18.000 kilometer uit 2019 die een klant bij een Porsche-dealer had ingeruild. De Californische stekkerwagen heeft met andere woorden al een heel leven achter de rug. Onze eigen Tesla-fanboy Yves kan zich nu misschien wel opjagen dat de vergelijking niet eerlijk is voor de Amerikaanse auto, maar als Elon Musk geen perswagens meer wil uitlenen, stuurt hij zelf natuurlijk wel op dergelijke situaties aan.

De winnaar?

Het is trouwens niet de eerste keer dat Porsche dit soort ‘stunt’ uithaalt, want bij de eerste Amerikaanse marktintroductie van de Taycan begin 2020 hadden de Duitsers al eens een Model S meegebracht voor de pers. En wat is het resultaat van Porsches lef? Het eerste magazine dat de Taycan met de tweedehands Tesla heeft vergeleken – Autotrader.ca – kwam tot de volgende conclusie: “De Taycan is misschien wel de toekomstige koning, maar de Model S is nog niet bereid om troonsafstand te doen”.

Auteur: Auteur: Bert Troubleyn
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws