2020 was mild voor tweedehandsmarkt

De verkoop van nieuwe wagens had enorm te lijden onder de pandemie. Ook het wegvallen van het autosalon zal hard aankomen voor de verkoopscijfers. De tweedehandsverkoop had daar minder last van in 2020, zo blijkt uit de statistieken.

De statistieken, dat zijn er van Autoscout24, de grootste zoekertjessite in ons land. Zij maakten een persbericht rond de verkoopcijfers van tweedehandsauto's. Er werden 616.604 wagens verkocht op de tweedehandsmarkt en daarbij blijken de Duitse merken het meest populair, zij vullen de volledige top-5. Daarbij blijkt de Volkswagen Golf (28.362 inschrijvingen) nog altijd het meest gewild bij occasie-kopers.

Doorheen heel 2020 werd er voor elke nieuwe wagen 1,43 tweedehandswagens verkocht. Toch kende ook deze markt de gevolgen van de pandemie. Zo was er een daling van 5,4 procent ten opzichte van 2019. In januari en februari deden de verkopers nog uitstekende zaken, tijdens de eerste lockdown was er een terugval met 82 procent, om na die lockdown een plotse stijging met 20 procent te kennen. Tegen het einde van het jaar waren de kopers voorzichtiger en dat bleek een periode die qua verkoop een mix van de twee eerste was.

De erg jonge occasiewagens werden 38,6 procent minder verkocht, al was dat vooral een probleem van aanvoer omdat de dealers van nieuwe wagens gesloten waren. De jongetweedehandswagens (2-5 jaar) hadden 27,8 procent marktaandeel. Dat komt omdat deze wagens betaalbaarder zijn dan de nieuwsten en toch nog aan de emissieregels voldoen. Ook het segment van zeer oude auto's (ouder dan 16 jaar) kende een lichte stijging. Nog opvallend is de dalende trend bij dieselwagens, die de nieuwe wagens volgt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws