Land Rover viert miljoenste Range Rover Sport

Wie had ooit gedacht dat de Range Rover Sport zo’n succesnummer zou worden? Hij is het juiste model op het juiste moment gebleken…

Toegegeven: 1 miljoen exemplaren op 15 jaar tijd lijkt misschien niet heel uitzonderlijk. Dat komt neer op 67.000 exemplaren per jaar, iets waar de VW Golf even smakelijk om moet lachen. Maar voor een auto die zo veel kost en die in de bijzondere niche van de luxe-SUV’s speelt, is het toch een mooie prestatie.

Timing

Toen de Range Rover Sport in 2005 op de markt kwam als de productieversie van de conceptcar Range Stormer, was zijn timing perfect. De Range Rover ‘tout court’ werd steeds duurder en geraffineerder en ondertussen gingen de Duitsers (Audi Q7, BMW X5, Mercedes ML en Porsche Cayenne) aan de haal met het sportievere deel van de premium SUV-markt. De Range Rover Sport had een meer dynamische inborst en uitstraling dan de grote Range Rover en gaf Land Rover zo toegang tot een deel van de markt waar het nog geen voet aan wal had. De verkoopmijlpaal die het merk vandaag haalt, bewijst dat de Range Rover Sport een slimme zet was van Land Rover.

Auteur: Auteur: Bert Troubleyn
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws