Audi E-Tron: productie ligt stil door tekort aan microchips

Audi E-Tron productie Brussel

In de Audi-fabriek in Brussel rollen er deze week geen elektrische E-Trons van de band. De oorzaak is een tekort aan microchips, dat de hele auto-industrie plaagt.

In de Audi-fabriek in Brussel zullen er deze week geen auto’s van de band rollen. Dat meldde VTM Nieuws en werd intussen bevestigd. Van maandagochtend tot vrijdagavond ligt de productie stil, maar de geplande jaarproductie komt door het tijdelijke probleem niet in het gedrang, zo laat de fabriek weten.

De oorzaak? Een tekort aan microchips, onderdelen die steeds belangrijker worden in de rijdende computers die auto’s vandaag zijn. Die onderdelen vind je ook terug in smartphones, laptops en allerlei andere toestellen die vandaag erg in trek zijn omdat mensen thuis moeten blijven door de coronacrisis.

De producenten van die chips kunnen de vraag amper bijhouden, en daar komen nog eens distributieproblemen bij door strengere lockdowns. Ook fabrieken van Ford, Fiat en andere constructeurs hebben hun productie noodgedwongen al moeten stilleggen door het tekort aan chips.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
this 09:30
afbeelding van this

Misschien ook wel belangrijk om te melden dat ze die tekorten aan zichzelf te danken hebben. Vorig jaar hebben de autofabrikanten de vraag omlaag bijgesteld, waardoor andere fabrikanten die slots ingenomen hebben.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws