Toyota pauzeert productie in Japan na aardbeving

Het zit ze niet mee bij Toyota. Bijna 10 jaar na de ramp in Fukushima en de daarbijhorende productieproblemen voor de Japanse merken met Toyota de productie opnieuw stilleggen vanwege een aardbeving.

Na de aardbeving hadden een aantal toeleveranciers schade en door dat oponthoud besloot Toyota zelf ook de productie te staken. Niet in alle Japanse fabrieken, wel in 14 van de 28 productiefaciliteiten die het merk in het thuisland heeft. Dat heeft vooral impact op de C-HR, de RAV4 en de Harrier. Bij Lexus is zowat het hele gamma geraakt door de productiepauze.

De productiepauze gaat vandaag in en zal minstens tot 20 februari duren. Of de productie daarna weer hervat wordt, is afhankelijk van de voortgang bij de toeleveranciers.

De recente aardbeving in Japan haalde een waarde van 7.3 op de Schaal van Richter. Deze aardbeving zorgde voor schade bij zowat 1 miljoen huishoudens, 160 mensen raakten gewond. Ook het Ebisu racecircuit werd beschadigd door de aardbeving door een aardverschuiving als gevolg van de beving.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws