Jeep Cherokee-benaming stuit op steeds meer weerstand

In 1974 werd de Cherokee-benaming geïntroduceerd als afgeleide van de Wagoneer-reeks. Sindsdien is het model uitgegroeid tot een volwaardige compacte SUV, compact in Amerika dan toch. Maar de benaming stuit nu op weerstand.

De Cherokee-naam werd gehaald bij een stam van inheemse Amerikanen. Destijds klonk de naam stoer en leek er geen probleem. Sinds 2013 stijgt de druk op Jeep om de naam te laten vallen echter.

"I’m sure this comes from a place that is well-intended, but it does not honor us by having our name plastered on the side of a car," zegt Chuck Hoskin Jr., Principal Chief van de Cherokee Nation. Hoewel het goed bedoeld zal zijn, worden we niet vereerd door onze naam op een auto gekleefd te zien.

Wel willen ze geëerd worden door te leren over hun eigen regering, hun geschiedenis - die overigens erg uitgebreid en noemenswaardig is - cultuur en taal. De Cherokee's lieten zich nog niet eerder zo expliciet uit over het verwijderen van de naam op de auto maar bij de op stapel staande vernieuwing aan de Jeep Cherokee lijkt het toch tijd voor verandering.

Jeep reageerde alvast door te stellen dat de Cherokee-benaming inderdaad bedoeld is als eer en erkenning voor de inheemse Amerikaanse stammen. Verder stelt het merk ook dat het openstaat voor dialoog en steeds respectvol is naar deze stammen. Behalve de Cherokee-benaming gebruikt Jeep ook "Mojave" als uitrustingslijn voor de Gladiator.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws