Deze Renault Espace F1 2021 render doet ons dromen

Renault kwam in de jaren negentig met een geschifte Espace F1. Twee aparte achterzetels en de V10-motor midden in de auto. Vandaag doet 3D-tekenaar Alex Gouraud dromen over een vervolg

In het tekenprogramma Blender kan je heel wat dromen tot leven laten komen. De droom om een opvolger van de Espace F1 te ontwikkelen bijvoorbeeld. Neem de huidige Espace en gooi daar de F1-saus van destijds over. Makkelijker gezegd dan gedaan, behalve als je 3D-tekenen in de vingers hebt zoals deze Fransman.

De looks doen onmiskenbaar denken aan de concept car uit 1994. Of de huidige Formule1-motoren even hard tot de verbeelding zouden spreken als de 3.5 V10 van destijds is nog maar de vraag.

Vandaag zou de motor dan wel tegen de 1.000 pk uitbraken, je zou wel met een 1.6 V6 tussen de zetels zitten. De originele Espace F1 was ook geen doetje, hij woog dankzij koolstofvezel onderdelen slechts 1.300 kilogram. Combineer dat met het vermogen van de Williams-Renault F1 wagen uit 1993 en je krijgt een beest van een gezinswagen, met 820 pk.

Meer lezen over de originele Renault Espace F1 uit 1994? Dat kan hier.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws