EuroNCAP crasht vier vijfsterrenauto's

Al zijn twee ervan onder jaartal 2019 geklasseerd. Lopen ze een beetje achter?

EuroNCAP werkt naarstig verder aan het kapotgooien van de onbreekbare muur met auto's. Vandaag haalden ze er daarom de Polestar 2 en Cupra Formentor bij. Het zal veel kopers tevredenstellen te kunnen lezen dat hun wagen vijf sterren haalt op de crash test. De Polestar 2 haalt 92 procent op het onderdeel 'veiligheid voor volwassen inzittenden', Cupra haalt zelfs 93 procent met de Formentor. Bij de 'veiligheid voor kinderen' schurken de 89 procent van Polestar en de 88 procent van Cupra tegen de 9 op 10 aan, bijna een kus van de juf en een bank vooruit dus.

Op veiligheidssystemen halen Polestar 2 en Cupra Formentor respectievelijk 86 procent en 80 procent. OP het onderdeel 'voetgangersveiligheid' heeft Cupra nog wat studeerwerk, want de vormen van de Formentor geven slechts 68 procent op het rapport, terwijl de Polestar 2 nog 80 procent haalt.

back to 2019

Ook de Renault Arkana en de Lexus UX300e worden kapotgegooid tegen de muur. Beide crossovermodellen gaan met de volle buit van vijf sterren naar huis. Omdat de Lexus UX300e echter een versie is van de Lexus UX en dat model al in 2019 op de markt kwam, worden de uitslagen ook bij dat jaartal gerekend. De Renault Arkana is volgens EuroNCAP gerelateerd aan de Renault Captur en ook dat model zag het licht in 2019.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws