Suzuki Vitara nu ook als... Toyota Urban Cruiser?!

Toyota Urban Cruiser 2021

Toyota heeft op de internationale markt een nieuwe Urban Cruiser gelanceerd. Een auto met een herkenbaar lijnenspel, want de Urban Cruiser deelt zijn genen met de Suzuki Vitara!

Suzuki en Toyota hebben besloten dat ze samen sterker staan de komende jaren. Die Japanse vriendschap moet zorgen voor een rist gedeelde auto's en technologieën. Zo kreeg Suzuki al de Corolla Hybrid en RAV4 PHEV ter beschikking die respectievelijk werden herdoopt tot Suzuki Swaze en Across. Nu is het de beurt aan Toyota. Want in Zuid-Afrika lanceert het een nieuwe Urban Cruiser, een compacte crossover die zijn basis leent van de Vitara Brezza.

Vitacruiser

Knijp je de ogen half toe, dan herken je ook meteen het lijnenspel van de Suzuki Vitara. Toch is deze Urban Cruiser net iets anders dan de bij ons gekende Vitara. Dat heeft er mee te maken dat hij zich laat baseren op de Vitara Brezza, een Vitara die op de Indische markt met 18 centimeter werd ingekort om te voldoen aan lokale fiscale spelregels. Daardoor lijkt het wel of de koffer van deze Vitara - sorry - Urban Cruiser wat samen werd gedrukt. Hoe dan ook, de wielbasis is identiek aan de bij ons gekende Vitara, waardoor er geen gebrek is aan beenruimte binnenin.

Toyota Urban Cruiser 2021

Voorin deze Urban Cruiser een atmosferische 1.5 viercilinder benzine die goed is voor 105 pk, 138 Nm koppel en een CO2-uitstoot van 145 g/km. Zaken zoals airco, ledverlichting, elektrische ramen en parkeersensoren zijn volledig standaard. Met een vanafprijs van ongeveer 13.500 euro zijn we stiekem jaloers op de Zuid-Afrikaanse markt. Want in Europa zou deze no-nonsense crossover niet misstaan. Echter, gezien het hier niet over een hybride gaat is de Urban Cruiser volstrekt kansloos op onze markt. Met dank aan de strenge Europese regelgeving.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws