Dit zijn alle auto's die VW Group zal lanceren in 2021: Van Audi tot Bugatti

Volkswagen Group Line up 2021

De Volkswagen Group heeft zopas haar jaarlijkse mediaconferentie gegeven. Daarin heeft de gigant een roadmap uitgestippeld voor wat we in 2021 mogen verwachten bij alle dochtermerken. Van Skoda, over Porsche, via Audi tot Bugatti; dit zijn alle nieuwe modellen die we in 2021 te zien zullen krijgen.

Als gigantische constructeur moet je natuurlijk je aandeelhouders gelukkig houden. Waardoor het interessant is om een smaakje te geven van wat er nog komt. Daarbij gaat het niet enkel over technische zaken maar ook over zeer tastbare data. Zoals de automodellen die in 2021 het levenslicht zullen zien. Via een luchtig document van net geen 400 pagina's weten we wat alle dochtermerken in petto hebben voor dit jaar. Laten we de spits afbijten met Skoda.

Skoda

Bij Skoda staat 2021 in het teken van 2 grote nieuwigheden - naast de al gelanceerde elektrische Enyaq natuurlijk. Het gaat dan over de nieuwe generatie Fabia en een facelift van de Kodiaq SUV. Op de internationale markt staat dan weer de Kushaq op de planning, een compacte crossover die hoogstwaarschijnlijk niet naar onze contreien zal komen.

Skoda Fabia teaser

Seat / Cupra

Springen we even naar Spanje, dan verwelkomt Seat dit jaar een plug-inversie van de Tarracco samen met een facelift voor de Ibiza én de uitrol van de el-Born, het Spaanse broertje van de elektrische Volkswagen ID.3. Sportieve neef Cupra mag uitpakken met de Formentor in verschillende hybridevarianten én de Formentor VZ5 met een heerlijke vijfcilinder van het Audi-schap.

Cupra Formentor 5 cilinder VZ5

Volkswagen

Werpen we een blik op het moederschip, dan zet Volkswagen dit jaar vooral de spotlight op de ID.5, het alweer derde lid van de elektrische ID-familie. Daarnaast is er ook plaats voor een Polo facelift en een nieuwe compacte SUV Coupé. Internationaal is er ook nog plaats voor de Tarek, Toas en Taigun. Drie compacte crossovers gecreëerd voor respectievelijk Rusland, Amerika en India.

Audi

Moeten we de lijvige PDF-geloven, dan heeft Audi dit jaar geen nieuwigheden te tonen. Het is te zeggen: de producten waar ze over spreken zijn al allemaal gekend. Denk aan de e-tron GT, de Q4 e-tron en de Q5 Sportback. Een sabbatjaar voor het merk met de vier ringen na jaren van innovatie? Ach, het is ze gegund.

Porsche

Sportwagenmerk Porsche mag uitpakken met nieuwe varianten van de 911 en een nieuwe versie van de Macan. Hoewel niet verduidelijkt zou het kunnen gaan om een 911 GTS én een elektrische versie van de Macan. Daarnaast zet Porsche natuurlijk dit jaar volop in op de heerlijke Taycan Cross Turismo.

Lamborghini

Het Italiaanse sportwagenmerk Lamborghini wordt dit jaar van de VW Group even op een lager pitje gezet. Zo is er plaats voor de hyperperformante Huracan STO en that's it. Nu goed, ooit was het volstrekt normaal dat een supercarmerk maar eens elke 5 jaar met een nieuwigheid op de proppen kwam.

Lamborghini Huracan STO

Bentley

Bij Bentley schuiven ze dit jaar de Bentayga PHEV naar voren én krijgt nog één ander model een plug-inaandrijving. Het merk houdt nog even onder de bolhoed over welk model het juist zal gaan maar met naast de Bentayga enkel nog de Contintal en Flying Spur in de line-up moet je niet al te ver zoeken.

Bugatti

Hét prestigemerk bij uitstek van de VW-groep krijgt ook dit jaar een nieuwigheid. Zo mag Bugatti spreken van een nieuw derivaat van de Chiron. Details zijn er niet. Dromen we, dan gaat het over een Chiron roadster. Zijn we realistisch, dan gaat het hoogstwaarschijnlijk om één of andere speciale editie met kleine tweaks en een beperkte oplage.

Bugatti Chiron

Ducati

Hoppen we even over naar de tweewielers, dan heeft Ducati best wel wat te tonen in 2021. Zo is er sprake van een nieuwe generatie Monster en een upgrade voor de XDiavel en Scrambler. De SuperSport 950, nieuwe Panigale V4 SP en vierde generatie Multistrade V4 maken de line-up volledig.

Commercial Vehicles

Tenslotte schijnen we ook nog even licht op het zwaardere gerief van de groep. Zo staat er een volledig opgefriste versie van de Multivan/Transporter op de planning voor 2021. Daarnaast zullen vrachtwagenmerken Scania en MAN volledig elektrische bussen en vrachtwagens voorstellen.

Kijk, we hebben weer wat om naar uit te kijken in 2021.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws